Akut krisstöd & Kommunikation

Författare: Jörgen Lundälv
Utgiven: 201210
Antal sidor: 96
Mått 140 x 240
ISBN13: 978-91-7111-146-3
Vårt pris: 169 kr.

 

 

Nya krishändelser, som skjutningar och skottlossningar på offentliga platser, har blivit
vanligare i Sverige under senare år. Bomblarm, bränder, drunkningsolyckor, gisslandraman
och trafikolyckor är exempel på andra krishändelser som inträffar kontinuerligt i vårt samhälle. Att ge drabbade, närstående och vittnen akut krisstöd i omhändertagandet är då oerhört viktigt. Trots denna utsatthet finns inte krisstödsgrupper i alla kommuner. I boken ”Akut krisstöd & Kommunikation” berättar erfarna krisstödsarbetare hur drabbade kan få bättre stöd genom mer kommunikation. Krisarbetet blir mer synligt i samhället.

Alla medborgare har rätt att få Akut krisstöd. Information och kommunikation av stöd från krisstödsgrupper är oumbärligt. Därför är det nödvändigt med kunskap och erfarenhetav hur man kan nå ut till drabbade och närstående när en krishändelse inträffat. I boken berättar erfarna medlemmar i krisstödsgrupper om vikten av information, kommunikation och relation med medierna Professionellt akut krisstöd är något som utvecklas och ges inom flera ämnesområden som till exempel socialt arbete, omvårdnad, psykiatri och trafikmedicin.

Boken vänder sig till krisstödsarbetare i kommuner, landsting, organisationer och inom
näringslivet. Den kan också läsas av dem som är intresserade av information och kommunikation i samband med traumatiska händelser och krishändelser. Boken kan användas vid utbildningar och samtal om vilken plats akut krisstöd måste få ha i vårt samhälle.

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   |   Telefon: 026-10 75 50   |   Postadress: MEYERS Lysgatan 35,802 86 GÄVLE