MÖTEN I VARDAGEN

Författare:

Örjan Henriksson

Per Olof Larsson

Kristian Wall

Utgiven: 201306
Antal sidor: 64
Mått 140 x 210
ISBN13: 978-91-7111-147-0
Vårt pris: 129 kr.

 

 

Om samtal, kunskap och omsorgsarbete i någon annans hem
 
Bokens bärande tema är ”vardagsnära kunskap och förändring” och den övergripande frågeställning är: Hur kan man utforma ett gott yrkesarbete inom social omsorg? Några återkommande teman i bokens olika kapitel är kommunikation och relationer, kunskapsformer, vardagskunskap, vardagstillvaro, familjen och närstående.
Boken vänder sig även till utbildningssamordnare, arbetsledare och de som leder eller deltar i cirklar och arbetsgrupper inom vård- och omsorg.
Författarna har under många år arbetat med att utveckla och sprida kunskap inom vård och olika omsorgsyrken.
 
 

Recension

"…. Möten i vardagen är en liten skrift som tar upp olika aspekter av att arbeta inom social omsorg och i någons hem. Boken vänder sig till utbildningssamordnare, arbetsledare och andra som utbildar eller leder personliga assistenter, boendestöd och personal inom hemtjänst. Författarna presenterar och definierar de grundförutsättningar som gäller för arbete med brukare i deras hem. Örjan Henriksson, Kristian Wall och Per Olof Larsson har alla lång erfarenhet och arbetar sedan många år med att sprida kunskap inom vård- och omsorgsyrken. De synes medvetna om kvinnors särskilda arbetsvillkor. Möten i vardagen tillför ingenting nytt, men är koncis och tydlig och som sådan ett utmärkt underlag för utbildning och diskussioner."

Ur BTJ häfte 14103196
Lektör Ylva Floreman

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   |   Telefon: 026-10 75 50   |   Postadress: MEYERS Lysgatan 35,802 86 GÄVLE